Zorg werk leven balans voor ouders van een zorgenkind

Datum
06.02.2017

Je was bezig met werk, leuke momenten met je partner en kinderen, vrienden, je huis inrichten, hobby’s en de minder leuke klussen die je erbij moet nemen.

Druk, druk, druk…

En dan staat je wereld heel even stil. Je kindje heeft een ernstige ziekte/handicap/beperking/stoornis. Misschien ben je de eerste die het opgemerkt heeft en heb je al een hele zoektocht achter de rug. Misschien kwam de boodschap voor jou als een complete verrassing en vraag je je nog af of het wel echt zo is.

En dan wordt het weer druk, druk, druk...

Doktersbezoeken, intensief bezig zijn met behandelingen en medicatie, voeding aanpassen, je afstemmen op de ontwikkelingsmogelijkheden van je kind, .. Er is een duidelijke verhoogde zorg voor het kind nodig. Tussendoor ook tijd maken voor een hele nieuwe papierwinkel: aanvragen verhoogde kinderbijslag, een dossier bij de mutualiteit indienen, terugbetalingen van de hospitalisatieverzekering aanvragen,…

Mensen vragen je “Hoe hou je het vol?”. Soms vraag je jezelf ook af of je het wel zult volhouden of zie je het niet meer zitten. Andere dagen sta je versteld van je eigen kracht.

 

Zorg werk leven balans voor ouders van een zorgenkind.

 

Datum:                Maandag 6 februari’17 – 19u30

Locatie:              Raadzaal OCMW

Spreker:              Noor Seghers

Inschrijving:       Zorgloket, zorgloket@londerzeel.be – 052/31 77 87

                            GRATIS