Sterk Sociaal Werk

Sociaal werk doet ertoe. En dat wil de Sociaalwerkconferentie luid en duidelijk verkondigen op donderdag 5 mei. Sociaal werkers ontmoeten elkaar en kijken over de muurtjes van de sectoren heen. 

Een heel jaar lang is er achter de schermen aan de inhoud gewerkt. Met resultaat. Er beweegt veel in het sociaal werk en dat blijkt ook uit het programma van de Sociaalwerkconferentie. Stemmen uit alle hoeken van het werkveld komen aan het woord. Diversiteit, sociaal werk op de eerste lijn, politiserend werken en impactgedreven handelen: sociaal werkers met verschillende achtergronden gaan met elkaar in gesprek en leren van elkaar. Later deze week vind je een verslag van de conferentie op www.weliswaar.be

In ons dossier over sociaal werk zie je ook dat het overal in de maatschappij aanwezig is. Soms waar je het verwacht, zoals in verenigingen waar armen het woord nemen of bij het OCMW. Maar ook op plekken waar je misschien niet meteen bij stilstaat, zoals bij de politie. Sociaal werk is er ook niet alleen face-to-face, maar in deze tijden ook steeds meer telefonisch of online, zoals bij JAC Limburg. Over al deze vormen van sociaal werk lees je meer in dit dossier.

Nog niet uitgelezen? Meer artikels over sociaal werk vind je onder de tag 'sociaal werk'.