Vrijwilligers gezocht en gevonden

Vernieuwde vacaturedatabank voor vrijwilligers

Tijdens de dertigste Week van de Vrijwilliger heeft minister Jo Vandeurzen de vernieuwde vacaturedatabank voor vrijwilligerswerk ingewijd. Dat deed hij door in de databank een job te kiezen: een voormiddag vrijwillig helpen in het kookatelier van CAW Brussel Hobo.

Sinds 2001 brengt www.vrijwilligerswerk.be vrijwilligers en organisaties met elkaar in contact, maar ondertussen was de website toe aan een grondige vernieuwing. De site is vooral klantvriendelijker gemaakt. Het zoeken naar vrijwilligerswerk in je buurt is makkelijker geworden, zo kan je nu thematisch zoeken. Ook vanuit de vereniging kan je er als zoekende partij eenvoudiger een vacature op plaatsen.

De vacaturedatabank trekt maandelijks om en bij de 30.000 unieke bezoekers aan. Momenteel zijn er 1.770 organisaties die op zoek zijn naar vrijwilligers via de databank, samen zijn ze goed voor meer dan 2.500 zoekertjes. "Dat wil toch zeggen dat die databank een echt instrument is geworden om ons vrijwilligerswerk in Vlaanderen te ondersteunen. Het gaat ook over enorm veel mensen, we ramen dat 753.000 personen op de een of andere manier als vrijwilliger actief zijn in Vlaanderen en zich onbaatzuchtig inzetten voor anderen", zegt Vandeurzen.

(bron: Belga)