De Wereld

Theater Stap opnieuw op tournée door Vlaanderen

21 maart is Werelddownsyndroomdag. Vorige week ging het stuk 'De Wereld' van Theater Stap in première. De Stapspelers - met syndroom van Down - gaan nu met het stuk op tournée door Vlaanderen. 

Een man staat op van een bank in het park en trekt eropuit. Het is het begin van een merkwaardige tocht, een reis op leven en dood, waarin bijzondere mensen samenkomen. Er is de kleine man die bijna niemand opmerkt, de ober met excellente koffie, en er is het meisje Haja dat van ver komt. Er is ook een zon waar iedereen naar komt kijken en er is een gebeurtenis die zo ongelooflijk is, dat ze zelfs voor wie er bij was onwerkelijk lijkt.

De Wereld is een stuk over ontmoetingen, en over mensen die al snel niet meer zonder elkaar kunnen. 

De Wereld is een (losstaand) vervolg op De Bank, de theatervoorstelling uit 2015 die heel enthousiast  onthaald werd door pers en publiek en geselecteerd werd voor Het Theaterfestival. Paul Verrept schreef een vervolg op De Bank en Luc Nuyens en Frank Dierens gaan opnieuw aan de slag met de Stapspelers.

De voorstelling speelt in Turnhout, Ninove, Zaventem, Wetteren, Heusden-Zolder, Hoogstraten, Herentals, Beerse, Schilde, Geel, Gent en Antwerpen.

Kijk voor speeldata op www.theaterstap.be 

Foto's
Stephan Vanfleteren