welzijn & zorg

Samen zorgkrachtig: verschillende aspecten van de zorg in de kijker

Dag van de Zorg 2018

Dit jaar belichtte Dag van de Zorg deze week elke dag een ander onderwerp of aspect van de sector, met als rode draad Samen Zorgkrachtig. Kwamen al aan bod: de eerstelijnszorg, het innovatiefestival voor zorg en welzijn, de hogescholen en Vlaams zorgambassadeur Lon Holtzer, kinderopvang, en mantelzorg. Morgen (zaterdag) geven we massaal bloed in de donorcentra van Rode Kruis-Vlaanderen. Als kers op de taart toont de sector zich op zondag 18 maart tijdens de opendeurdag. 

Innovatiefestival

Tijdens Week van de Zorg werken Dag van de Zorg en In4care samen om een heus innovatiefestival te organiseren op Corda Campus, een innovatieve bedrijvensite in Hasselt.  Tijdens het innovatiefestival willen we samen zoeken naar concrete antwoorden voor problemen en vraagstukken die zich vandaag op de werkvloer stellen. Samen, dat wil zeggen met zorgprofessionals, beleidsmakers, kennisinstellingen, zorggebruikers, studenten, maar evengoed architecten en ingenieurs. Op deze manier hopen we ook te komen tot innovatieve, of eerder disruptieve, oplossingen.

Wil je meer lezen, of weet je nog niet wat gedaan op zondag 18 maart? Kijk dan welke zorgorganisaties zondag hun deuren voor je open zetten: www.dagvandezorg.be