gezondheid

Poëzie in het ziekenhuis

UZ Brussel ontvangt Brussel Poetry Fest
9.09.2016
Foto's
UZ Brussel

Het UZ Brussel kreeg even een poëtisch tintje afgelopen vrijdag. Jettenaar Philip Meersman organiseert voor de derde keer het Brussels Poetry Fest. Nationale en internationale dichters zorgen voor performances en workshops op verschillende locaties in Brussel en nu dus ook voor de eerste keer in het UZ Brussel.

Dit jaar staat het Poetry Fest in het teken van 100 jaar Dada en Cabaret Voltaire. Een tiental Nederlandstalige en Franstalige dichters zullen verzorgden in het kinderziekenhuis workshops rond een poëziedoos.

Aan de hoofdingang van het UZ Brussel werden gedichten uitgedeeld aan medewerkers, patiënten en bezoekers. De gedichten, verpakt in medicatiedoosjes werden als een ‘medicijn’ aangeboden.

De dichter gingen op pad om poëzie te schrijven met en voor patiënten. Dat deden ze onder het motto ‘Daar zijn geen woorden voor'.

Kinderen kennen de woorden nog niet, mensen in moeilijke situaties kunnen vaak moeilijk uitleggen hoe het voelt, en ouderen zijn de woorden soms vergeten. Poëzie brengt moeilijke situaties net onder woorden.

http://poetryfest.brussels/