Koken als een chef als blinde? Het kan.

Week van de Brailleliga

"Mijn vriend Matthias is blind, verbaast je dat?" Onder dat motto lanceerde de Brailleliga maandag haar jaarlijkse campagne om haar gratis hulp aan blinden en slechtzienden beter te leren kennen, voor een actief sociaal leven.

Tijdens de Week van de Brailleliga (12 tot 25 maart) worden spots en affiches verspreid in de media en via sociale media om te tonen dat mensen met een beperking voor alles mensen zijn, die vrienden willen hebben, met hobby's en die erkend willen worden voor hun kwaliteiten en competenties.
Dit jaar draait de campagne rond een tv-spot met Matthias, een blinde dertiger die gezellig tafelt met vrienden. Matthias heeft bij de Brailleliga een aantal technieken geleerd om gerechten te bereiden, die hij graag deelt met vrienden of via sociale media.


Om mensen met een visuele beperking te helpen, stelt de Brailleliga een pakket activiteiten voor, onder meer kooklessen. Tijdens cursussen in de elf regiohuizen van de vzw of daarbuiten, kunnen ze vertrouwd worden met de basishandelingen. Er staan ook thematische culinaire workshops gepland, samen met bekende personen. 

www.weekvandebrailleliga.be 

(Bron: Belga)