Adoptie in Museum Dr Guislain

Tussen avontuur en kwetsuur

Adoptie. Tussen avontuur en kwetsuur is een tentoonstelling in het Museum Dr Guislain die de vele vragen rond adoptie visueel wil intensifiëren. Hoe evolueren adoptiepraktijken? Staat het belang van het kind, de wensouders of de samenleving centraal? Hoe verlopen procedures en wat als die ontbreken? Hoe gaan we vandaag om met de trauma’s als gevolg van gedwongen adoptie?

Mozes, Tarzan en Superman: we staan er niet bij stil, maar in populaire verhalen is de hoofdrol vaak weggelegd voor een adoptiekind met bijzondere krachten. Mythes, romans en stripalbums wemelen van de adoptiehelden. De tentoonstelling gaat in op die culturele fascinatie en confronteert ze met historische documenten en actuele vragen.

De veelzijdige, gevoelige geschiedenis van adoptie wordt belicht met documentair materiaal, oude en hedendaagse kunst, literatuur, fotografie, filmfragmenten en getuigenissen.

Adoptie. Tussen avontuur en kwetsuur is vanaf 24 november tot 16 april 2016 te bezoeken in het Museum Dr Guislain in Gent.

http://www.museumdrguislain.be/